Notícies‎ > ‎

Restabliment dels terminis administratius

27 de maig 2020, 9:13 publicada per Jordi Fernandez   [ actualitzat el 1 de juny 2020, 13:39 ]
El proppassat dissabte 23 de maig es va publicar al BOE el Reial Decret 537/2020 de 22 de maig que, entre d'altres qüestions, prorroga l'estat d'alarma fins al 7 de juny i disposa l'aixecament dels terminis administratius, civils i judicials

http://www.dauonline.com/noticies

1 de juny: tornen a comptar els terminis administratius
Pel que fa als terminis administratius, la nova norma estableix que l’aixecament de la seva suspensió sigui el dilluns 1 de juny, data en què es tornaran a reprendre per presentar esmenes d’un projecte, executar les obres emparades per una llicència, presentar la proposta en paper d’un concurs de projectes... entre d’altres exemples.
 
http://www.dauonline.com/noticies
4 de juny: tornen a comptar els terminis civils i judicials
Pel que fa els terminis civils i judicials, és a dir, els que no són de caràcter administratiu, el Reial Decret disposa que l’aixecament de la seva suspensió sigui a partir del dijous 4 de juny. A partir d’aquesta data tornaran a activar-se, per exemple, els terminis per reclamar una factura d’honoraris pendents o interposar accions per reclamar per patologies de la construcció, i també s’activaran tots els terminis de caràcter judicial.
http://www.dauonline.com/noticies

Nou càlcul de finalització de terminis
Per calcular quan acaben els terminis, cal comptar talment com si els dies que han transcorregut des del 14 de març fins al dia 31 de maig o fins al dia 3 de juny (en funció del cas) no haguessin existit. 

Hi ha casos en què els terminis, en comptes de reprendre's -continuar allà on s’havien aturat- es reinicien de nou -comencen altre cop des del principi-. Aquest seria el cas, per exemple, dels recursos administratius. També cal tenir present que els terminis poden ser de dies naturals (compten tots) o de dies hàbils (exclouen dissabtes, diumenges i festius). 

Comments