Certificació energètica d'edificis existents

Fecha de publicación: Jul 16, 2013 3:13:13 PM

El 12 d'abril el Govern espanyol va aprovar i presenta el Pla Integral d'Habitatge i Sòl, que conforma un nou entramata normatiu. Entre les novetats del nou marc normatiu, la Certificació Energètica dels Edificis Existents.

El passat 13 d'abril de 2013 es va publicar al BOE el nou Reial Decret pel qual s'aprova el Procediment bàsic per a la Certificació de l'eficiència energètica dels edificis, amb entrada en vigor el 14 d'abril, dia següent de la seva publicació.

El Reial Decret 235/2013, de 5 d'abril, aprova el precediment bàsic per a la certificació energètica dels edificis, que en el seu àmbit d'aplicació també considera els edificis existents. A partir de l'1 de juny de 2013, els propietaris dels immobles hauran de disposar d'un certificat d'eficiència energètica per poder llogar-los o vendre'ls.

L'objectiu principal de dit RD és posar a disposició dels compradors o usuaris dels edificis un Certificat que permeti valorar la seva eficiència energètica, per tal d'avaforir la promoció d'edificis de baix consum i les inversion en estalvi d'energia, amb el conseqüent estalvi d'emission de CO2.

El RD 235/2013 deroga el RD 47/2007 pel qual s'aprova el "Procediment bàsic per a la Certificació de l'eficiència energètica dels edificis de nova construcció".

Des de Despatx d'Arquitectura oferim ja aquesta Certificació energètica dels Edificis Existents, i facilitem la tramitació davant de l'Institut Català de l'Energia de la Generalitat de Catalunya.

Podeu accedir també a la GUIA DE COM OBTENIR EL CERTIFICAT D'EFICIÈNCIA ENERGÈTICA DELS EDIFICIS EXISTENTS, editada per ajudar els ciutadans en l'obtenició de dit certificat.