Projecte bàsic per a la rehabilitació de l'edifici dit Can Manent de Premià de Mar

Fecha de publicación: Dec 19, 2017 7:53:2 PM

Es proposa la millora de l'accessibilitat del conjunt dels dos edificis, amb la instal·lació d'un ascensor i uns serveis de tipus adaptat. Es propsen una sèrie de sales polivalents per a usos de distintes entitats genèriques premiarenques destinades a activitats diverses (socials, culturals, esportives, etc.), així com la creació d'una sala acústicament aïllada per a permetre l'assaig de tabalers i altres activitats sorolloses.

S'adequaran, també, part de les intal·lacions interiors de l'edifici, i es farà la restauració de les façanes i part dels elements interiors d'interès dels edificis.

L'edifici del carrer Sant Josep número 13 té un grau de protecció sobre la tipologia edificatòria i la la seva façana segons el vigent POUM. Es tracta d'una antiga casa de cos, de planta baixa i una planta pis, que data de principis del segle XX. Resta connectat amb l'edifici de Can Manent.

L'edifici de Can Manent és un edifici catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) pel vigent Catàleg del Patrimoni Arquitectònic Ambiental Històric de Premià de Mar, amb un grau de protecció integral. Es tracta d'una antiga masia, de planta sensiblement quadrada, formada per tres crugies, de planta baixa i dues plantes pis. L'edifici data de l'any 1612, però tal i com es coneix avui fou construit a mitjans del segle XIX. Era l'antiga casa "taverna, fleca, gaveta i hostal" establiment amb exclusiva des del 1687. Fou adequat el segle passat per al seu ús com a biblioteca.

Redactat el Projecte Bàsic per a la rehabilitació de l'edifici dit "Can Manent":

Cliqueu a les imatges per engrandir-les.

Cliqueu aquí per anar a la fitxa curricular complerta.